Siirry pääsisältöön

Joukkoliikenteen suurin muutos aikoihin

Mielipide Nokian Uutiset 19.9.2014.


Joukkoliikenteen suurin muutos aikoihin

Antti Kolehmainen ja koko kansan Herkku (SKP) kävivät 12.9. NU:ssa keskustelua uusien linjojen toimivuudesta. Molemmat puhuvat paljon asiaa. Nyt Nokialla tehty joukkoliikenneuudistus lienee suurin sitten linjuriliikenteen alkamisen. Tällaiseen muutokseen liittyy aina isompaa ja pienempää säätöä, oleellista on kuitenkin se, että nyt kehitys on menossa suurin harppauksin oikeaan suuntaan.

Kolehmaisen nostamat vaihdot toimivat erinomaisesti, linjakilvet helpottavat reittien käyttöä ja suorat moottoritievuorot Tampereelle nostavat isolle osalle käyttäjistä bussin ajankäytöllisesti jopa henkilöauton ohi. Uusi parkkipaikka rautatieasemalla palvelee erinomaisesti molempien liikennevälineiden käyttäjiä. SKP:n mainitsema aikataulukirjan linjan 73 virhe pitää sekin ihan paikkansa. Sekavuudesta en kyllä viitsi tehdä Paunun aikatauluhimmeleiden jälkeen mitään ongelmaa, sen verran useasti on päässyt ulkopaikkakuntalaisia opastamaan Edeniin, oikealle puolelle tietä pysäkille, kertomaan tunnin maakuntamatkailuista tai ylipäätään opastamaan aikataulukirjan lukemisessa.

Sisäinenkin liikenne toimii. Esimerkiksi omalla kohdallani Vihola-Kankaantaka työmatka lyheni peräti 15 minuuttia, kun päätepysäkillä odottelu poistui reitiltä. Sisäistä liikennettä paljon käyttävät opiskelijatkin pääsevät bussilla näppärästi aamuisin koulun eteen, osa suoraan ja osa minuutin parin vaihdolla asemalla. Suurimmalla osalla käyttäjistä matka-ajat ovat merkittävästi lyhentyneet ja linjareitit selkiytyneet.

Uusien linjojen ongelmallisimmat paikat löytyvät pohjois-Nokialta. Esimerkiksi kankaantakalaiset eivät nykyisellään pääse yhtä hyvin liikkumaan kuin ennen ja Tesoman suunnalta vaihdot Kalkussa ovat olleet turhan pitkiä. Tähänkin on kuitenkin kehitteillä ratkaisuja esimerkiksi Nokia (Kankaantaka)-Pirkkala-Hatanpää -akselilla kulkevasta linjasta 14. Harvemmin asuttujen seutujen liikenteen kehittäminen taas onnistuu parhaiten kaavoittamalla ja rakentamalla nykyistä tiiviimmin. Riittävä asukaspohja varmistaa kunnolliset joukkoliikennepalvelut.

Oleellista tilanteessa on se, että joukkoliikennesuunnittelijoiden kanssa on nyt ollut erittäin helppo kommunikoida ja puuttua suuressa muutoksessa havaittuihin ongelmiin. Palautetta kysytään, sitä voi antaa oma-aloitteisesti ja ennen kaikkea siihen reagoidaan. Itse en SKP:n joukkoliikenteen kehittämissuunnitelmaaloitteeseen nimeäni pistänyt, koska suurin osa siinä haetuista asioista on jo tehty tai työn alla.

Nykyisten reittien hahmottaminen voi olla alkuun hieman hankalaa. Suosittelen aikataulukirjan lisäksi osoitteesta http://aikataulut.tampere.fi/ löytyvää REPA- reittiopasta, joka näyttää reitit, kertoo lähtöajat ja opastaa vaihdot. Samasta paikasta löytyvät myös aikataulut.

Antti Tomminen
Vihreät


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nokian upeat luontokohteet: Osa 4 - Nuijalammin laavu ja Koukkujärvi

Neljännessä osassa lähdemme Koukkujärventien länsipuolelle, jossa sijaitsee Nokian käytetyin urheilumaja ja hyvänä taukopaikkana toimiva laavu. Kirjoitan näistä kahdesta kohteesta yhdessä, koska ne ovat mukavalla etäisyydellä toisistaan vaikkapa lasten kanssa tehtävän päiväretken kannalta.


Kulku paikalleKankaantaan Kisan ylläpitämä Koukkujärven maja sijaitsee Koukkujärventien varrella, aivan Koukkujärven jätteenkäsittelykeskuksen läheisyydessä. Osoite majalle on Koukkujärventie 420. Maja palvelee erityisesti talvisin hiihtäjiä, mutta toimii hyvänä tukikohtana pienille metsäretkille myös muulloin. Koukkujärventien varrella on useita upeita luontokohteita, joista osa on suojeltu.  Nuijalammin laavu sijaitsee linnuntietä noin kaksi kilometriä Koukun majalta luoteeseen. Kulku Koukulta onnistuu latupohjaa pitkin. Autolla pääsee aivan laavun viereen Pinsiön kautta. Navigaattoriin voi kirjoittaa osoitteeksi Hopeatie 450, jonka kohdalta kääntyy metsäautotie etelään. Parin risteyksen kautta tie…

Nokian upeat luontokohteet: Osa 1 - Ruutanajärvi

Nokian upeat luontokohteet ovat jääneet turhan vähälle huomiolle. Aloitan juttusarjan Nokian luontokohteista. Osa alueista on jo suojeltu tavalla tai toisella, osa halutaan suojella ja loput ovat muuten vain mielenkiintoisia alueita. Ensimmäiseen osaan pääsee Ruutanajärvi, jonka ympärillä on nykyisellään noin 27 hehtaarin kokoinen suojelualue. Alueella kannattaa pysyä polkuilla, jotta metsä kärsii kulkijoista mahdollisimman vähän.

Kulku paikalle Siurossa sijaitsevalle kohteelle pääsee suhteellisen helposti. Riuttanmäenkadun varressa on kyltitys suojelualueelle. Varsinaista paikoitusaluetta ei ole, mutta auton voi jättää tien varteen. Tieltä järven rantaan on noin 600m matkaa, polku kulkee mäkeä ylös suoraan järven rantaan. Matkalla on risteys, josta voi kulkea kohti Siuroa tai Korvolaa.
Fasiliteetit Järven rannalla on kaksi laituria. Järven eteläpäällä olevan laiturin vieressä on kiveä vasten nuotiopaikka ja sen vieressä roskakatos. Polttopuita ei ole, eikä kirvestä. Järven ympäri kie…

Nokian upeat luontokohteet - osa 9: Vihnusjärvi

Luontokohteiden yhdeksännessä osassa tutustumme Vihnukseen ja Maatialanharjuun. Lähes keskellä kaupunkia on yksi hienoimmista Nokian ulkoilupaikoista.

Kulku paikalleMahdollisia aloituspaikkoja on useita. Helpoin lienee kuitenkin kesäteatterin ja uimalan lähellä oleva iso parkkipaikka. Parkkipaikka löytyy karttaohjelmassa nimellä Kennonnokka, eli kyseessä on suositun uimapaikan parkkipaikka.

Lisäksi on mahdollista aloittaa Pitkäniemen vanhalta hautausmaalta tai Vihnusjärven itäpäästä. Itse aloitan matkan Kennonnokan parkkipaikalta vastapäivään kiertäen.

Vihnusjärven koillisnurkassa on armeijan osittain aidattu alue, joka estää järven kiertämisen aivan rantoja pitkin. Lisäksi järven pohjoisrannalla on joitakin kesämökkejä ja taloja, joiden pihojen läpi kulkemista on syytä välttää. Jos aiot kiertää koko järven, niin kierrä koillisnurkka teiden kautta.

Itse pidän eniten Maatialanharjun päällä kulkevasta polusta, joka on tuttu jo kaukaa lapsuudesta. Polku kulkee kaikkien hienoimpien nähtävyyk…