Siirry pääsisältöön

Vuosikertomus 2014Vuosi lähenee loppuaan, joten on yhteenvedon aika. Kokoan alle poliittiset tapahtumat ja omat sekä yhteiset aikaansaannokset. Vuosi on ollut työntäyteinen, mutta vaikuttamaan on päässyt todella paljon.

Kokoukset:

Kaupunginhallitus 32 kokousta
Valtuusto + ryhmyrit + oma valtuustoryhmä 8
Seudulliset tapaamiset 2
Nokian Vesi Oy hallitus tai muu kokous 2
Seutuhallitus 1
Pirkanmaan vihreiden ja ehdokkaiden kokoukset ja tapaamiset 7
Nokian Vihreät ry hallitus, tapaaminen tai yleiskokous 11
Muut kokoukset 19
Tapahtumat, keskustelutilaisuudet 9
Puoluekokous Jämsässä 3 päivää
Vihreät syyspäivät 2 päivää
Tukiryhmän tapaamiset 3
Tilapäisen valiokunnan tapaamiset 7

Vuoden aikana erilaisia kokouksia, tapaamisia, keskustelutilaisuuksia ja neuvotteluita kertyi yhteensä 106.

Luottamustehtävät 2014: 

 

Valtuuston toinen varapuheenjohtaja
Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja
Tilapäisen valiokunnan jäsen
Nokian Vesi Oy hallitus varajäsen
Seutuhallitus varajäsen
Nokian Vihreät ry hallituksen jäsen

Muu vaikuttaminen:

Vuoden aikana kirjoitin tai olin mukana kirjoittamassa kymmentä mielipidekirjoitusta mm. taloudesta, koulutuksesta, joukkoliikenteestä ja Siuronkosken kalatiestä. Isompia lehtijuttuja on tehty mm.  kalatiestä, Häpesuosta ja lähiruuasta.Mielipiteiden ja lehtijuttujen lisäksi pyrin kirjoittamaan blogia ja päivittämään ajankohtaisia asioita facebookiin sekä twitteriin.

Siuronkosken kalatieasian lisäksi oleellisimmat vaikuttamiskohteet ovat olleet joukkoliikenne ja kaupunkimme kaupunkirakenteen kehittyminen. Kaupunkirakenteen osalta tärkeimpiä saavutuksia ovat talousarviokirjaan päätyneet sitovat tavoitteet täydennysrakentamisen tutkimisesta, rakentamisen yksinkertaistamisesta, energiansäästöstä ja käänteisen kilpailuttamisen käytöstä rakentamisessa.Politiikan ulkopuolella isoin asia on ollut lähiruokarenkaan perustaminen yhdessä muutaman muun paikallisen kanssa. Puolisen vuotta pyörineessä renkaassa on nyt viitisensataa jäsentä ja parikymmentä tuottajaa. Renkaan kautta kenen tahansa on mahdollista ostaa eettisesti kestävällä tavalla tuotettua ruokaa siten, että se on myös tuottajille kannattavampaa. Ravintolapäivänä tarjosin asiakkailleni lähellä tuotettua ruokaa kolmen ruokalajin verran.


Vaalit:

Vuoden aikana käytiin eurovaalit. Olin mukana tukemassa mm. Antero Vartiaa ja Oras Tynkkystä. Eurovaalien jälkeen piirin yleiskokous valitsi minut eduskuntavaaliehdokkaaksi. Loppuvuodesta käynnistimme eduskuntavaalien tukiryhmän kokoomisen ja organisoinnin. Tavoitteena on päästä eduskuntaan huhtikuun 2015 eduskuntavaaleissa.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nokian upeat luontokohteet: Osa 4 - Nuijalammin laavu ja Koukkujärvi

Neljännessä osassa lähdemme Koukkujärventien länsipuolelle, jossa sijaitsee Nokian käytetyin urheilumaja ja hyvänä taukopaikkana toimiva laavu. Kirjoitan näistä kahdesta kohteesta yhdessä, koska ne ovat mukavalla etäisyydellä toisistaan vaikkapa lasten kanssa tehtävän päiväretken kannalta.


Kulku paikalleKankaantaan Kisan ylläpitämä Koukkujärven maja sijaitsee Koukkujärventien varrella, aivan Koukkujärven jätteenkäsittelykeskuksen läheisyydessä. Osoite majalle on Koukkujärventie 420. Maja palvelee erityisesti talvisin hiihtäjiä, mutta toimii hyvänä tukikohtana pienille metsäretkille myös muulloin. Koukkujärventien varrella on useita upeita luontokohteita, joista osa on suojeltu.  Nuijalammin laavu sijaitsee linnuntietä noin kaksi kilometriä Koukun majalta luoteeseen. Kulku Koukulta onnistuu latupohjaa pitkin. Autolla pääsee aivan laavun viereen Pinsiön kautta. Navigaattoriin voi kirjoittaa osoitteeksi Hopeatie 450, jonka kohdalta kääntyy metsäautotie etelään. Parin risteyksen kautta tie…

Nokian upeat luontokohteet: Osa 1 - Ruutanajärvi

Nokian upeat luontokohteet ovat jääneet turhan vähälle huomiolle. Aloitan juttusarjan Nokian luontokohteista. Osa alueista on jo suojeltu tavalla tai toisella, osa halutaan suojella ja loput ovat muuten vain mielenkiintoisia alueita. Ensimmäiseen osaan pääsee Ruutanajärvi, jonka ympärillä on nykyisellään noin 27 hehtaarin kokoinen suojelualue. Alueella kannattaa pysyä polkuilla, jotta metsä kärsii kulkijoista mahdollisimman vähän.

Kulku paikalle Siurossa sijaitsevalle kohteelle pääsee suhteellisen helposti. Riuttanmäenkadun varressa on kyltitys suojelualueelle. Varsinaista paikoitusaluetta ei ole, mutta auton voi jättää tien varteen. Tieltä järven rantaan on noin 600m matkaa, polku kulkee mäkeä ylös suoraan järven rantaan. Matkalla on risteys, josta voi kulkea kohti Siuroa tai Korvolaa.
Fasiliteetit Järven rannalla on kaksi laituria. Järven eteläpäällä olevan laiturin vieressä on kiveä vasten nuotiopaikka ja sen vieressä roskakatos. Polttopuita ei ole, eikä kirvestä. Järven ympäri kie…

Nokian upeat luontokohteet - osa 9: Vihnusjärvi

Luontokohteiden yhdeksännessä osassa tutustumme Vihnukseen ja Maatialanharjuun. Lähes keskellä kaupunkia on yksi hienoimmista Nokian ulkoilupaikoista.

Kulku paikalleMahdollisia aloituspaikkoja on useita. Helpoin lienee kuitenkin kesäteatterin ja uimalan lähellä oleva iso parkkipaikka. Parkkipaikka löytyy karttaohjelmassa nimellä Kennonnokka, eli kyseessä on suositun uimapaikan parkkipaikka.

Lisäksi on mahdollista aloittaa Pitkäniemen vanhalta hautausmaalta tai Vihnusjärven itäpäästä. Itse aloitan matkan Kennonnokan parkkipaikalta vastapäivään kiertäen.

Vihnusjärven koillisnurkassa on armeijan osittain aidattu alue, joka estää järven kiertämisen aivan rantoja pitkin. Lisäksi järven pohjoisrannalla on joitakin kesämökkejä ja taloja, joiden pihojen läpi kulkemista on syytä välttää. Jos aiot kiertää koko järven, niin kierrä koillisnurkka teiden kautta.

Itse pidän eniten Maatialanharjun päällä kulkevasta polusta, joka on tuttu jo kaukaa lapsuudesta. Polku kulkee kaikkien hienoimpien nähtävyyk…