Aloite: Puhdas ja laadukas lähiruoka kouluihin ja päiväkoteihin

Valtuustoaloite Nokian kaupunginvaltuustossa 23.3.2015:

Nykyään kiinnitetään yhä suuremmassa määrin huomiota puhtaaseen ja laadukkaaseen lähiruokaan. On todettu, että lähiruoan suosiminen tukee kestävää kehitystä, maaseudun mahdollisuuksia ja paikallisen tuotannon kehittämistä. Puhdas luomulaatuinen ruoka on ravintoarvoltaan rikasta ja tukee terveellistä ruokavaliota.


Lähiruualla on myös muita vaikutuksia: Ruotsissa lähiruuan kautta on laskettu saatavan 10-20000 uutta työpaikkaa. Logistiikan osuus lähiruuan hinnasta ja hiilijalanjäljestä on pienempi, jos kuljetus pystytään järjestämään suoraan tuottajalta keittiölle.
Meillä Pirkanmaalla on kattava määrä lähituottajia, jolla olisi kapasiteettia toimittaa raaka-aineita koulu- ja päiväkotikeittiöitä varten. Esitän, että Nokian kaupunki kartoittaa, voisiko se hankintalain puitteissa hyödyntää raaka-aineiden hankkimisessa esim. lähitilojen tuottamia viljoja, juureksia ja lihaa. Mikäli voisimme hyödyntää ruoan raaka-aineiden hankinnassa myös oman lähialueemme viljelijöiden tuotteita, tukisimme samalla paikallista yrittäjyyttä. Lähiruuan käytöllä olisi myös positiivinen mainosarvo Nokian kaupungille, puhumattakaan siitä arvosta jonka paikallisen ruuan käyttö toisi lapsillemme kouluihin ja päiväkoteihin.

Allekirjoittaneet: (Vihreä valtuustoryhmä) Antti Tomminen
Leo Lähde
Katariina Saastamoinen
Anitta Forssen
Miika Pulakka

Kommentit

  1. By that definition, playing dependancy can be present in other environments in addition to casinos, racetracks and related betting environments. The dependancy can reveal itself anyplace a person is prepared to lose one thing useful, like a automobile or a house, in hopes of gaining one thing else. Before looking at at} how playing dependancy hotlines and other sources assist individuals with playing problems, it’s essential to understand the 카지노사이트 consequences and toll that playing dependancy can have on a person’s life.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit