Tampereelta 30 minuutissa Seitsemiseen

Mielipidekirjoitus 17.2. Nokian Uutisissa

Harri Viitanen kirjoitti 15.2. NU:ssa Siuron luonnonsuojelualueesta. Hän on täysin oikeassa siinä, miten merkittävästä luontoalueesta on kysymys.

Mikään ei estä käsittelemästä Ruutanan alueen suojelua uudelleen. Taannoin tekemäni valtuustoaloite esittää, että Ruutanan alue edellä lähdettäisiin rakentamaan nokialaista luontomatkailukohdetta. Luontomatkailusta hyötyisi kunta verotulojen muodossa ja luonto suojelun kautta.

Kohde eroaa monesta muusta etelä-Suomen kohteesta siinä, että vieressä kulkee junarata ja lähellä on majoituspalveluita sekä kalastusmatkailumahdollisuuksia jo olemassa. Bussilla Tampereelta puolessa tunnissa Seitsemisten kaltaiseen luontoon, eikä Harjuniityn lähijunapysäkkikään tule olemaan kaukana. Nokialla sijaitsevasta kylpylästä ja panimosta voisi kuvitella saatavan myös nykyistä enemmän irti. Infra on valmiina pienten yritysten ja ihmisten hyödynnettäväksi, mutta alkuvihellys on puhaltamatta.

Suomeen tullaan ympäri maapallon ihailemaan järviä, jokia ja metsiä. Reitit merkitsemällä, kartoittamalla ja mainostamalla olisimme tässä kilpailussa jo pitkällä. Mikäli rakennamme oikeaan paikkaan myös pienen luontokeskuksen, meitä voisi luonnon ja infran puolesta verrata jo Seitsemiseen.

Omituisin asia tämän suojeluesityksen torppaamisessa on se, että samalla kaupunginhallitus kieltäytyi ottamasta suojelun mukana tulevaa Metso-korvausta vastaan.

Vielä ei ole myöhäistä.

Antti Tomminen (vihr)

Kommentit

Suositut tekstit