Nokian upeat luontokohteet - osa 10: Nokianvirta

Nokianvirran merkitys kaupungin synnylle on ollut valtava. Vaikka nokialaisten parhaiten tuntemat osat rantoja ovatkin tehtaiden ja teollisuuden käytössä, on rannoilla myös upeata luontoa. Eteläpuolinen ranta on aika helposti lähestyttävissä useammastakin paikasta ja matkaa voi taittaa polkuja pitkin.


Kulku paikalle


Rantaan pääsee käytännössä melkein mistä vaan missä ei ole asutusta. Näppärin kohta lienee Nokian koulun vieressä olevan Parkour-kentän takaa. Auton voi jättää näppärästi parkkiin jos tulee kauempaa. Osoite Parkour-kentälle on Koskenmäenkatu 7.Fasiliteetit

Alueella ei ole nuotiopaikkoja, wc:tä tai oikeastaan mitään muutakaan. Polku / vanha metsäautotie on pääsääntöisesti hyvä ja leveä, mutta ajoittain erittäin jyrkkä.


Luonto ja nähtävyydet
Alueella on monipuolista luontoa. Jyrkillä rinteillä kasvaa vanhoja kuusia, raitaa ja monipuolista lehtipuustoa. Alueella on rinteen takia paljon kaatuneita puita ja lahopuuta. Useammasta paikasta löytyy isoja saniaiskenttiä. Polun päässä olevalla niemellä on isompi aukea alue, jossa on mukava pitää taukoa. Niemessä on myös matalampi ranta, josta voi vaikka pulahtaa uimaan. Voimakkaasti virtaavaan Nokianvirtaan kannattaa uimarin kuitenkin suhtautua kunnioituksella.

 
Aivan Parkous-kentältä pohjoiseen on hieno näköalapaikka.


Rannassa on erittäin vaikeakulkuista runkojen ja jyrkkyyden takia.
 
Erilaisia saniaisia on riittämiin.

Pidemmällä kulkee myös leveämpiä kärryuria.

Niemestä voi pulahtaa vaikka uimaan.

Rinteissä on paljon kaatuneita puita ja lahopuuta.

Alueella on jonkin verran vanhoja järeitä puita.Kommentit

Suositut tekstit