Siirry pääsisältöön

Politiikan nelivuotissuunnitelma

Läpipääsyn jälkeen olen pohtinut omia tavoitteitani ja tapaani tehdä politiikkaa. Lähipiiristä ja työkavereiltani olen saanut hurjasti onnitteluja ja halauksia, mutta näiden muutamien päivien aikana on lähestytty myös henkilökohtaisesti ja sähköpostitse kuntalaisille tärkeistä asioista.

Valtuustoryhmämme valitsi minut suuriin saappaisin: jatkan Leo Lähteen ansiokasta työtä valtuustoryhmän puheenjohtajana, jahka luottamuspaikkaneuvottelut on ensin saatu päätökseen. Neuvotteluissa olen mukana Leon aisaparina. Kiitos tästä luottamuksesta.

Kuntavaaliteemojeni, eli nuorten asioiden, kuten ennaltaehkäisevän nuorisotyön ja nuorten ottamisen mukaan päätöksentekoon, ja avoimen päätöksenteon lisäksi kaavoitusasiat ovat tärkeä keino vaikuttaa siihen minkälainen kaupunki Nokia on jatkossa. Harjuniityn ja keskustan kaava-asiat ovat tärkeitä kaupunkilaisten viihtyvyyden, joukkoliikenteen toimivuuden ja sujuvan liikkumisen näkökulmasta, on kyseessä sitten autoilu, pyöräily tai lasten liikkuminen kouluun.

Nyt kaavoituksessa tehtävät ratkaisut vaikuttavat asukkaiden viihtyvyyteen ja kaupungin kehityssuuntaan hyvin pitkälle tulevaisuuteen, samoin kuin valinnat jotka liittyvät ihmisten hyvinvointiin ja ennaltaehkäisyyn.

Avoimen päätöksenteon toteutukseen on monta keinoa. Jatkossakin Nokian Vihreät pitävät kokouksensa kaikille avoimina, kokouksista tiedotetaan Facebookissa ja paikallislehdessä. Asukkaat pääsevät näin kertomaan näkökulmansa suoraan valtuutetuille ja luottamushenkilöille. Haluamme kehittää kokouksia niin, että mahdollisimman moni kuntalainen pääsee luontevasti paikalle.

Henkilökohtaisesti pyrin viestimään Facebookissa ja blogissa kulloinkin päätettävistä asioista niin, että kaikilla olisi mahdollisuus vaikuttaa ja kertoa omat näkökulmansa asioihin.

Valtuuston, hallituksen ja lautakuntien avoimuuden edistäminen on isompi projekti, jonka tulokset päästään näkemään seuraavan neljän vuoden aikana. Tämä vaatii paljon yhteistyötä eri ryhmien edustajien ja virkamiesten kanssa, mutta uskon että huimia parannuksia saadaan hyvällä yhteistyöllä toteutettua kohtalaisen helposti.

AnttiKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nokian upeat luontokohteet: Osa 4 - Nuijalammin laavu ja Koukkujärvi

Neljännessä osassa lähdemme Koukkujärventien länsipuolelle, jossa sijaitsee Nokian käytetyin urheilumaja ja hyvänä taukopaikkana toimiva laavu. Kirjoitan näistä kahdesta kohteesta yhdessä, koska ne ovat mukavalla etäisyydellä toisistaan vaikkapa lasten kanssa tehtävän päiväretken kannalta.


Kulku paikalleKankaantaan Kisan ylläpitämä Koukkujärven maja sijaitsee Koukkujärventien varrella, aivan Koukkujärven jätteenkäsittelykeskuksen läheisyydessä. Osoite majalle on Koukkujärventie 420. Maja palvelee erityisesti talvisin hiihtäjiä, mutta toimii hyvänä tukikohtana pienille metsäretkille myös muulloin. Koukkujärventien varrella on useita upeita luontokohteita, joista osa on suojeltu.  Nuijalammin laavu sijaitsee linnuntietä noin kaksi kilometriä Koukun majalta luoteeseen. Kulku Koukulta onnistuu latupohjaa pitkin. Autolla pääsee aivan laavun viereen Pinsiön kautta. Navigaattoriin voi kirjoittaa osoitteeksi Hopeatie 450, jonka kohdalta kääntyy metsäautotie etelään. Parin risteyksen kautta tie…

Nokian upeat luontokohteet: Osa 1 - Ruutanajärvi

Nokian upeat luontokohteet ovat jääneet turhan vähälle huomiolle. Aloitan juttusarjan Nokian luontokohteista. Osa alueista on jo suojeltu tavalla tai toisella, osa halutaan suojella ja loput ovat muuten vain mielenkiintoisia alueita. Ensimmäiseen osaan pääsee Ruutanajärvi, jonka ympärillä on nykyisellään noin 27 hehtaarin kokoinen suojelualue. Alueella kannattaa pysyä polkuilla, jotta metsä kärsii kulkijoista mahdollisimman vähän.

Kulku paikalle Siurossa sijaitsevalle kohteelle pääsee suhteellisen helposti. Riuttanmäenkadun varressa on kyltitys suojelualueelle. Varsinaista paikoitusaluetta ei ole, mutta auton voi jättää tien varteen. Tieltä järven rantaan on noin 600m matkaa, polku kulkee mäkeä ylös suoraan järven rantaan. Matkalla on risteys, josta voi kulkea kohti Siuroa tai Korvolaa.
Fasiliteetit Järven rannalla on kaksi laituria. Järven eteläpäällä olevan laiturin vieressä on kiveä vasten nuotiopaikka ja sen vieressä roskakatos. Polttopuita ei ole, eikä kirvestä. Järven ympäri kie…

Nokian upeat luontokohteet - osa 9: Vihnusjärvi

Luontokohteiden yhdeksännessä osassa tutustumme Vihnukseen ja Maatialanharjuun. Lähes keskellä kaupunkia on yksi hienoimmista Nokian ulkoilupaikoista.

Kulku paikalleMahdollisia aloituspaikkoja on useita. Helpoin lienee kuitenkin kesäteatterin ja uimalan lähellä oleva iso parkkipaikka. Parkkipaikka löytyy karttaohjelmassa nimellä Kennonnokka, eli kyseessä on suositun uimapaikan parkkipaikka.

Lisäksi on mahdollista aloittaa Pitkäniemen vanhalta hautausmaalta tai Vihnusjärven itäpäästä. Itse aloitan matkan Kennonnokan parkkipaikalta vastapäivään kiertäen.

Vihnusjärven koillisnurkassa on armeijan osittain aidattu alue, joka estää järven kiertämisen aivan rantoja pitkin. Lisäksi järven pohjoisrannalla on joitakin kesämökkejä ja taloja, joiden pihojen läpi kulkemista on syytä välttää. Jos aiot kiertää koko järven, niin kierrä koillisnurkka teiden kautta.

Itse pidän eniten Maatialanharjun päällä kulkevasta polusta, joka on tuttu jo kaukaa lapsuudesta. Polku kulkee kaikkien hienoimpien nähtävyyk…