Nokian upeat luontokohteet: Osa 6 - Hakavuori

Kuudennessa luontokohteiden osassa vierailemme Hakavuorella. Hakavuori on pieni luonnonsuojelualue Porin radan ja Nokianvirran pohjoispuolella lähellä Siuroa.
Polku ylös Hakavuorelle.Kulku paikalle

Muutama autopaikka löytyy Penttilänmäentieltä alueen itäpuolelta. Samalta paikalta löytyy myös alueen kartta.
Fasiliteetit

Alueella on jonkinlaisia luontopolkujen opasteita, joissa olevat QR-koodit eivät välttämättä toimi, mutta rastit löytyvät myös kaupungin sivuilta. Alueella ei ole nuotiopaikkoja eikä wc-mahdollisuutta.

c
Hakavuoren kartta. Kallioalueen eteläpuolella on upeaa vanhaa sammalpeitteistä metsää.

Luonto


Hakavuoren luonnonsuojelualue on pieni. Suojelualueella on pähkinäpensaslehto, mutta alueelta löytyy paljon muutakin nähtävää. Itse Hakavuori on suhteellisen jyrkkärinteinen. Maata peittää upea sammalkasvusto ja rinteissä kasvaa jylhiä kuusia. Rinteet ovat vanhoja rantoja, joiden kivistä pystyy huomaamaan veden aiheuttamaa pyöreyttä.

Kallioalueen eteläpuoleinen rinne.Alueen lehdot ovat sinivuokkojen ja käenkaalin peitossa. Satavuotiaat kuuset, tikat, kolopesijät, lahopuu ja naavat ovat alueelle tyypillisiä havaintoja.

Hakavuoren kalliot ovat liuskekallioita. Muinaisrantoja voi löytää sekä itä-, että länsirinteiltä. Kivilajina rannoilla on grauvakka, joka on tuliperäinen kivilaji.

Jyrkältä rinteeltä löytää jylhiä kallioita.

Kallioita.

Kallioita.Alueella on kohtuullisesti kaatuneita puita.

Kommentit

Suositut tekstit