Seutuhallituksen toimintaa 26.6.


Pääsin 26.6. varajäsenenä osallistumaan seutuhallituksen kokoukseen. Seutuhallituksessa on jäseninä mm. kaupunginhallituksen jäseniä ja puheenjohtajia eri seutukunnista (Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Kangasala). Seutuhallituksen puheenjohtajana toimii Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Seutuhallitus - ja seutuyhteistyö ylipäätään - on tärkeää Pirkanmaan kehittämisen näkökulmasta. Seudullinen sopiminen kaavoituksen pelisäännöistä, yhteishankintayhtiö KuHa Oy:n toiminta, MAL-aiesopimukset ja monet muut tärkeät suunnannäyttäjät syntyvät seututoimiston valmistelun kautta yhteistyössä Pirkanmaan liiton, seutukuntien kuntajohtajien ja poliitikkojen kanssa.

Keskiviikkona hallitus käsitteli mm. ilmastostrategian seurantaa, infrapalvelujen seutuyhteistyötä perehtymismielessä, rakennesuunnitelman 2030 uudistamista, seudullisten pyöräilyreittien kyltittämistä ja pyöräilyn laatukäytäviä sekä kuntayhtymän taloustilanteen seurantaa. Infrapalvelut käsittävät mm. lentokentän, vesi- ja jätevesihuollon yms. isompien seudullisten projektien hallintaa.

Kommentit

Suositut tekstit