Siirry pääsisältöön

Valtuusto 17.6.

17.6.2013 valtuustossa:

-Saskyn perussopimuksen muuttamisen hyväksyminen.

-Pirkon purkamissopimuksen hyväksyminen, itse olen jäävi Pirkosta Treduun siirtyneenä työntekijänä. Purkamissopimus on ok. Näissä sopimusasioissa tarkkuutta vaaditaan, usein sopimuksissa tehtävät virheet tulevat jommalle kummalle osapuolelle kalliiksi tai hankaloittavat elämää tarpeettomasti.

-Pirko Kiinteistöt Oy:n osakassopimuksen hyväksyminen. Tässä sopimuksessa selkiytetään samalla palloiluhallin vuokrasopimusta siten, että huolto ja ylläpito on jatkossa Pirko Kiinteistöt Oy:llä ja kaupunki on normaalina vuokralaisena. Ensimmäisiin huoltotöihin on varattu jo tälle vuodelle hieman rahaa, toivottavasti tiloja saneerataan jatkossa nykyaikaisimmiksi.

-Selvitystä Tredea Oy:n toiminnasta, eli seutukunnallisen kehittämisen hyöty Nokian kaupungin näkökulmasta.

-Seudulliset periaatteet yhdyskuntarakentamisen hajautumisen ehkäisemiseksi. Eheä yhdyskuntarakenne tukee palveluiden tuottamista, työpaikkojen sijoittumista tietyille alueille ja esimerkiksi toimivan joukkoliikenteen mahdollistamista. Haja-asujasta saattaa vaikuttaa harmilliselta rakentamisen hankaloittamiselta, mutta pitää katsoa isompaa kokonaisuutta. Rakentamista ei kuitenkaan ole esimerkiksi Tottijärven lievealueille kielletty, vaan jokainen tapaus katsotaan erikseen.

-Linnavuoren ja Tottijärven AO-tonttien luovutusehdot. Vihreiden Leo Lähde esitti KH:ssa SDP:n Roope Lehdon kannattamana, että tontteja voidaan myymisen lisäksi myös vuokrata. Nokialla ei ole vuosiin ollut vuokratontteja tarjolla. Mielestäni tämä on pitkäjänteistä ajattelua kaupungin talouden kannalta ja lisää monipuolisuutta tonttitarjontaan.

-Vesihuoltolaitoksen organisointivaihtoehtojen selvitys. Tämä on isoin yksittäinen asia valtuustossa. Nykyinen järjestelmä ei ole oikeudenmukainen käyttäjille eikä varsinkaan heille joilla on oma vesijärjestelmä. Vesihuollon talous ei ole läpinäkyvää, osa työntekijöistä tekee osan töistää myös vesihuollon ulkopuolella ja investointien tekeminen on taloustilanteen vuoksi hankalaa osana kaupungin organisaatiota. Käyttömaksut tulevat YHTIÖMUODOSTA RIIPPUMATTA nousemaan rajusti. Tämä johtuu siitä, että kustannukset ovat olleet käyttäjille liian alhaiset. Nokialla vesi ja verkostoon liittyminen on ollut halpaa. Tämä on johtanut siihen, että vähän tai ei ollenkaan vettä käyttävät maksavat tuhlareiden vesimaksuja kuntaveron muodossa. Investointeja vesihuoltoon on tehty todella vähän, koska kaupungin investointibudjetista on aina löytynyt kiireellisempiä tai lain vaatimia kohteita. Itse olen osakeyhtiömallin kannalla, mielestäni se takaa parhaiten yllämainittujen seikkojen parantamisen sekä mahdollistaa työntekijöiden nykyistä paremman palkitsemisen ja rekrytoimisen myös silloin, kun kaupungilla on rekrytointikielto päällä. Tästä tulossa puheenvuoro.

-Kaupungin arviointikertomus 2012.

-Tilinpäätös 2012.

-Henkilöstöraportti 2012.

-Hyvinvointikertomus 2012.

-Aloite nuorten kesätyö- ja harjoittelupaikoista. Tästä aion käyttää puheenvuoron nuorten työ- ja harjoittelupaikoista ammattikouluopettajan näkökulmasta ja toki harjoittelupaikkojen tärkeyttä painottaen.

-Kuntalaisaloitteet. Kuntalaisaloitteiden käsittely on laahannut niin pahasti jäljessä, että tämä tuntuu jo suorastaan demokratian halventamiselta. Nykyinen järjestelmä ei toimi. Kaupungin johtoryhmä on saanut ryhtiä ja toimintaa aloitteiden käsittelyyn. Aloiteasia on lisätty johtoryhmän vuosikelloon. Tämä toivottavasti nopeuttaa aloitteiden käsittelynopeutta moninkertaiseksi. Anitta Forssen on käyttämässä aloitteista puheenvuoroa.

Siinä tärkeimmät, lisää esityslistasta:

Valtuuston esityslista.Antti Tomminen
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nokian upeat luontokohteet: Osa 4 - Nuijalammin laavu ja Koukkujärvi

Neljännessä osassa lähdemme Koukkujärventien länsipuolelle, jossa sijaitsee Nokian käytetyin urheilumaja ja hyvänä taukopaikkana toimiva laavu. Kirjoitan näistä kahdesta kohteesta yhdessä, koska ne ovat mukavalla etäisyydellä toisistaan vaikkapa lasten kanssa tehtävän päiväretken kannalta.


Kulku paikalleKankaantaan Kisan ylläpitämä Koukkujärven maja sijaitsee Koukkujärventien varrella, aivan Koukkujärven jätteenkäsittelykeskuksen läheisyydessä. Osoite majalle on Koukkujärventie 420. Maja palvelee erityisesti talvisin hiihtäjiä, mutta toimii hyvänä tukikohtana pienille metsäretkille myös muulloin. Koukkujärventien varrella on useita upeita luontokohteita, joista osa on suojeltu.  Nuijalammin laavu sijaitsee linnuntietä noin kaksi kilometriä Koukun majalta luoteeseen. Kulku Koukulta onnistuu latupohjaa pitkin. Autolla pääsee aivan laavun viereen Pinsiön kautta. Navigaattoriin voi kirjoittaa osoitteeksi Hopeatie 450, jonka kohdalta kääntyy metsäautotie etelään. Parin risteyksen kautta tie…

Nokian upeat luontokohteet: Osa 1 - Ruutanajärvi

Nokian upeat luontokohteet ovat jääneet turhan vähälle huomiolle. Aloitan juttusarjan Nokian luontokohteista. Osa alueista on jo suojeltu tavalla tai toisella, osa halutaan suojella ja loput ovat muuten vain mielenkiintoisia alueita. Ensimmäiseen osaan pääsee Ruutanajärvi, jonka ympärillä on nykyisellään noin 27 hehtaarin kokoinen suojelualue. Alueella kannattaa pysyä polkuilla, jotta metsä kärsii kulkijoista mahdollisimman vähän.

Kulku paikalle Siurossa sijaitsevalle kohteelle pääsee suhteellisen helposti. Riuttanmäenkadun varressa on kyltitys suojelualueelle. Varsinaista paikoitusaluetta ei ole, mutta auton voi jättää tien varteen. Tieltä järven rantaan on noin 600m matkaa, polku kulkee mäkeä ylös suoraan järven rantaan. Matkalla on risteys, josta voi kulkea kohti Siuroa tai Korvolaa.
Fasiliteetit Järven rannalla on kaksi laituria. Järven eteläpäällä olevan laiturin vieressä on kiveä vasten nuotiopaikka ja sen vieressä roskakatos. Polttopuita ei ole, eikä kirvestä. Järven ympäri kie…

Nokian upeat luontokohteet - osa 9: Vihnusjärvi

Luontokohteiden yhdeksännessä osassa tutustumme Vihnukseen ja Maatialanharjuun. Lähes keskellä kaupunkia on yksi hienoimmista Nokian ulkoilupaikoista.

Kulku paikalleMahdollisia aloituspaikkoja on useita. Helpoin lienee kuitenkin kesäteatterin ja uimalan lähellä oleva iso parkkipaikka. Parkkipaikka löytyy karttaohjelmassa nimellä Kennonnokka, eli kyseessä on suositun uimapaikan parkkipaikka.

Lisäksi on mahdollista aloittaa Pitkäniemen vanhalta hautausmaalta tai Vihnusjärven itäpäästä. Itse aloitan matkan Kennonnokan parkkipaikalta vastapäivään kiertäen.

Vihnusjärven koillisnurkassa on armeijan osittain aidattu alue, joka estää järven kiertämisen aivan rantoja pitkin. Lisäksi järven pohjoisrannalla on joitakin kesämökkejä ja taloja, joiden pihojen läpi kulkemista on syytä välttää. Jos aiot kiertää koko järven, niin kierrä koillisnurkka teiden kautta.

Itse pidän eniten Maatialanharjun päällä kulkevasta polusta, joka on tuttu jo kaukaa lapsuudesta. Polku kulkee kaikkien hienoimpien nähtävyyk…