Vuosikertomus 2014Vuosi lähenee loppuaan, joten on yhteenvedon aika. Kokoan alle poliittiset tapahtumat ja omat sekä yhteiset aikaansaannokset. Vuosi on ollut työntäyteinen, mutta vaikuttamaan on päässyt todella paljon.

Kokoukset:

Kaupunginhallitus 32 kokousta
Valtuusto + ryhmyrit + oma valtuustoryhmä 8
Seudulliset tapaamiset 2
Nokian Vesi Oy hallitus tai muu kokous 2
Seutuhallitus 1
Pirkanmaan vihreiden ja ehdokkaiden kokoukset ja tapaamiset 7
Nokian Vihreät ry hallitus, tapaaminen tai yleiskokous 11
Muut kokoukset 19
Tapahtumat, keskustelutilaisuudet 9
Puoluekokous Jämsässä 3 päivää
Vihreät syyspäivät 2 päivää
Tukiryhmän tapaamiset 3
Tilapäisen valiokunnan tapaamiset 7

Vuoden aikana erilaisia kokouksia, tapaamisia, keskustelutilaisuuksia ja neuvotteluita kertyi yhteensä 106.

Luottamustehtävät 2014: 

 

Valtuuston toinen varapuheenjohtaja
Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja
Tilapäisen valiokunnan jäsen
Nokian Vesi Oy hallitus varajäsen
Seutuhallitus varajäsen
Nokian Vihreät ry hallituksen jäsen

Muu vaikuttaminen:

Vuoden aikana kirjoitin tai olin mukana kirjoittamassa kymmentä mielipidekirjoitusta mm. taloudesta, koulutuksesta, joukkoliikenteestä ja Siuronkosken kalatiestä. Isompia lehtijuttuja on tehty mm.  kalatiestä, Häpesuosta ja lähiruuasta.Mielipiteiden ja lehtijuttujen lisäksi pyrin kirjoittamaan blogia ja päivittämään ajankohtaisia asioita facebookiin sekä twitteriin.

Siuronkosken kalatieasian lisäksi oleellisimmat vaikuttamiskohteet ovat olleet joukkoliikenne ja kaupunkimme kaupunkirakenteen kehittyminen. Kaupunkirakenteen osalta tärkeimpiä saavutuksia ovat talousarviokirjaan päätyneet sitovat tavoitteet täydennysrakentamisen tutkimisesta, rakentamisen yksinkertaistamisesta, energiansäästöstä ja käänteisen kilpailuttamisen käytöstä rakentamisessa.Politiikan ulkopuolella isoin asia on ollut lähiruokarenkaan perustaminen yhdessä muutaman muun paikallisen kanssa. Puolisen vuotta pyörineessä renkaassa on nyt viitisensataa jäsentä ja parikymmentä tuottajaa. Renkaan kautta kenen tahansa on mahdollista ostaa eettisesti kestävällä tavalla tuotettua ruokaa siten, että se on myös tuottajille kannattavampaa. Ravintolapäivänä tarjosin asiakkailleni lähellä tuotettua ruokaa kolmen ruokalajin verran.


Vaalit:

Vuoden aikana käytiin eurovaalit. Olin mukana tukemassa mm. Antero Vartiaa ja Oras Tynkkystä. Eurovaalien jälkeen piirin yleiskokous valitsi minut eduskuntavaaliehdokkaaksi. Loppuvuodesta käynnistimme eduskuntavaalien tukiryhmän kokoomisen ja organisoinnin. Tavoitteena on päästä eduskuntaan huhtikuun 2015 eduskuntavaaleissa.
Kommentit

Suositut tekstit