Siirry pääsisältöön

Ehdokassuositukset Nokialla

Mikäli minä en ole juuri sinun valintasi näissä kuntavaaleissa, kannattaa tarkentaa katse alla olevaan listaan, johon olen listannut mielestäni äänestämisen arvoisia nokialaisia ehdokkaita. Koska politiikka on pitkälti yhteistyön tekemistä yli puoluerajojen, on mukana omien asiantuntijoiden lisäksi myös muiden puolueiden helmiä joiden toivoisin jatkossa olevan mukana päättämässä kaupungin tulevaisuudesta.

Vihreitä alojensa asiantuntijoita:

Anu Santaniemi # 75

Anu on aikoinaan ollut kehittämässä lasten iltapäiväkerhotoimintaa Nokialla ja tehnyt sen erinomaisesti! Yhteistyö Nuoren Suomen ja muiden tahojen kanssa poiki liikunta-, taide- ja kokkikerhoja. Kerhotoiminta Anun aikana oli laajaa ja aktiivista. Anun hienoin piirre on päättäväisyys, joka vie tavoitteeseen vaikka matkalla sattuisi minkälaisia vastoinkäymisiä.


Hannu Harju # 49

Pitkän linjan pyryläinen ja urheilumies, jolle nuorten ja aikuisten harrastusmahdollisuudet ovat tärkeitä. Tämä mies ei pelkää ottaa kantaa. Monen vuoden kokemus ammattiyhdistystoiminnasta luo vankan pohjan  politiikan vääntöihin.


Taikku Törmä # 78

Taikku on esteellisyyden ja vammaisasioiden expertti. Esteettömyysnäkökulmien huomioiminen mm. rakennusten ja kulkuteiden suunnittelussa on ainakin minulle hankalaa, siksi Taikun tiedot ja kokemukset ovat tarpeen.


Anitta Forssen # 45

Anitta on vanhustenhuollon asiantuntija, joka on pitkään työskennellyt alalla. Ehdotukset uusista kokeiluista, kyky kaivaa esiin erilaisia muissa kunnissa käytössä olevia hyviä toimintatapoja ja aito huoli alan kehityksestä luovat hyvän pohjan vanhustenhuollon kehittämiselle Nokialla.


Leo Lähde # 62

Leo on pitkäaikaisena teknisen lautakunnan varapuheenjohtajana ja kuntapoliitikkona tuiki tarpeellinen henkilö nokialaiselle päätöksenteolle. Tämä eläkeläinen ei todellakaan lepää laakereillaan, vaan osallistuu ja paneutuu asioihin, ajattelee niitä monesta näkökulmasta ja omaa erinomaiset neuvottelutaidot. Leolla on erinomaiset yhteydet vihreisiin poliitikkoihin ympäri maata.

Mikä et koe Vihreitä omaksi puolueeksesi, tässä erinomaisia valintoja muista tiimeistä:


Kokoomus:
Jari Haapaniemi

Jari on muiden puolueiden edustajista se, johon törmää kaikissa mahdollissa vaalitilaisuuksissa ja tapahtumissa. Tärkeä päättäjä, jonka kanssa asioista voi keskustella myös silloin kun mielipiteet eroavat. Aikaansaava ja ahkera, helposti lähestyttävä ja sovitteleva. Kaikki erittäin tarpeellisia ominaisuuksia kuntapäättäjälle.

Nea Lehmussaari

Kokoomuksen riveistä oli pakko nostaa esiin toinenkin ehdokas. Nea on ollut mukana kaikenlaisessa yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa partiosta oppilaskuntiin ja tuo hyvin nuorten ääntä esille. Aktiivisuus, hyvät ja asiantuntevat kommentit sekä samankaltaiset ajatukset nuorten asioista ovat kiinnittäneet oman huomioni tähän uuteen tulokkaaseen.

Perussuomalaiset:
Jukka Pulakka

Jukka on ympäristöihminen viimeiseen asti, erityisesti vesiasiat ovat lähellä sydäntä. Tulisieluinen oman asiansa puolustaja.

SDP:
Roope Lehto

Roopella on kokemusta paitsi Nokian poliittisesta kentästä, myös piiritason politiikasta. Hyvät yhteydet ja Pirkanmaan poliittisen kentän tuntemus nostivat miehen tälle listalle.

KD:
Tarja Luukko

Tarjalla on pitkä kokemus kuntatason päätöksenteosta ja työskentelystä kaupungilla. Arvoina perheet, lapset ja vanhusten arvokas ikääntyminen sekä vihreät ajatukset ympäristöstä.

SKP:
Joni Lehtovirta

Joni on aktiivinen nuori ensikertalainen, joka ei taatusti jää makaamaan paikoilleen. Sivusilmällä seuranneena olen huomannut, että menestys seuraa CNC-miestä ja vaikuttamisen halu on kova. Yhtenä yksityiskohtana nostettakoon esiin kiinnostus lihan tehotuotantoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nokian upeat luontokohteet: Osa 4 - Nuijalammin laavu ja Koukkujärvi

Neljännessä osassa lähdemme Koukkujärventien länsipuolelle, jossa sijaitsee Nokian käytetyin urheilumaja ja hyvänä taukopaikkana toimiva laavu. Kirjoitan näistä kahdesta kohteesta yhdessä, koska ne ovat mukavalla etäisyydellä toisistaan vaikkapa lasten kanssa tehtävän päiväretken kannalta.


Kulku paikalleKankaantaan Kisan ylläpitämä Koukkujärven maja sijaitsee Koukkujärventien varrella, aivan Koukkujärven jätteenkäsittelykeskuksen läheisyydessä. Osoite majalle on Koukkujärventie 420. Maja palvelee erityisesti talvisin hiihtäjiä, mutta toimii hyvänä tukikohtana pienille metsäretkille myös muulloin. Koukkujärventien varrella on useita upeita luontokohteita, joista osa on suojeltu.  Nuijalammin laavu sijaitsee linnuntietä noin kaksi kilometriä Koukun majalta luoteeseen. Kulku Koukulta onnistuu latupohjaa pitkin. Autolla pääsee aivan laavun viereen Pinsiön kautta. Navigaattoriin voi kirjoittaa osoitteeksi Hopeatie 450, jonka kohdalta kääntyy metsäautotie etelään. Parin risteyksen kautta tie…

Nokian upeat luontokohteet: Osa 1 - Ruutanajärvi

Nokian upeat luontokohteet ovat jääneet turhan vähälle huomiolle. Aloitan juttusarjan Nokian luontokohteista. Osa alueista on jo suojeltu tavalla tai toisella, osa halutaan suojella ja loput ovat muuten vain mielenkiintoisia alueita. Ensimmäiseen osaan pääsee Ruutanajärvi, jonka ympärillä on nykyisellään noin 27 hehtaarin kokoinen suojelualue. Alueella kannattaa pysyä polkuilla, jotta metsä kärsii kulkijoista mahdollisimman vähän.

Kulku paikalle Siurossa sijaitsevalle kohteelle pääsee suhteellisen helposti. Riuttanmäenkadun varressa on kyltitys suojelualueelle. Varsinaista paikoitusaluetta ei ole, mutta auton voi jättää tien varteen. Tieltä järven rantaan on noin 600m matkaa, polku kulkee mäkeä ylös suoraan järven rantaan. Matkalla on risteys, josta voi kulkea kohti Siuroa tai Korvolaa.
Fasiliteetit Järven rannalla on kaksi laituria. Järven eteläpäällä olevan laiturin vieressä on kiveä vasten nuotiopaikka ja sen vieressä roskakatos. Polttopuita ei ole, eikä kirvestä. Järven ympäri kie…

Nokian upeat luontokohteet - osa 9: Vihnusjärvi

Luontokohteiden yhdeksännessä osassa tutustumme Vihnukseen ja Maatialanharjuun. Lähes keskellä kaupunkia on yksi hienoimmista Nokian ulkoilupaikoista.

Kulku paikalleMahdollisia aloituspaikkoja on useita. Helpoin lienee kuitenkin kesäteatterin ja uimalan lähellä oleva iso parkkipaikka. Parkkipaikka löytyy karttaohjelmassa nimellä Kennonnokka, eli kyseessä on suositun uimapaikan parkkipaikka.

Lisäksi on mahdollista aloittaa Pitkäniemen vanhalta hautausmaalta tai Vihnusjärven itäpäästä. Itse aloitan matkan Kennonnokan parkkipaikalta vastapäivään kiertäen.

Vihnusjärven koillisnurkassa on armeijan osittain aidattu alue, joka estää järven kiertämisen aivan rantoja pitkin. Lisäksi järven pohjoisrannalla on joitakin kesämökkejä ja taloja, joiden pihojen läpi kulkemista on syytä välttää. Jos aiot kiertää koko järven, niin kierrä koillisnurkka teiden kautta.

Itse pidän eniten Maatialanharjun päällä kulkevasta polusta, joka on tuttu jo kaukaa lapsuudesta. Polku kulkee kaikkien hienoimpien nähtävyyk…